Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

19 Mart 2013 Salı

İSTANBUL MODA HAFTASINDAN GERİYE KALANLAR


 Mercedes Benz Fashion Week sonra erdi ama dedikodusu hala devam ediyor. İstanbul Moda Haftası her dönem bir öncekinden çok daha renkli ve canlı geçiyor. Yerli modacıların dünya podyumunda yer alması adına bir köprü oluşturan bu organizasyon; biz bloggerların da işin mutfağını görmesine yardımcı oluyor. Tüm davetliler sosyal medya aracılığı ile neredeyse canlı yaptılar diyebiliriz ama ben yinede kendi beğenilerimi sizler  ile paylaşmak istedim.


Moda haftasının renkli koleksiyonları arasında adL+Cengiz Abazoğlu, Atıl Kutoğlu ve Tanju Babacan vardı. Ben renk trendini çok sevdim. Özellikle kışın kasvetini dağıtacağını düşündüğüm bu renkleri giymek için şimdiden sabırsızlanıyorum. Cengiz Abazoğlu; misyoner yakalar ve blazer ceketler ile bayanlardaki smokin trendini kendince yorumlamış.  Peplum trendini bluzlarda kullanırken; gece elbiselerinde transparan detaylara yer vermiş. Atıl Kutoğlu defilesinde geometrik desenler erkek, bayan ayırt edilmeksizin kullanılmış. Kiremit ve turuncu, canlı kırmızı  ile kombinlenmiş böylece sıcak renkleri birbiriyle kullandığımız kombinlere bir örnek teşkil edilmiş oldu. Metalik renkler; kürk ve işlemeler daha da hareketli hale getirilmiş. Metalleri bu sene hem kıyafetlerde hemde tırnak modasında sıkça göreceğiz. Tanju Babacanın ''yumurta'' temalı defilesi çok renkli geçti. Yeşil ve maviyi, sarı ile kırmızıyı başarılı bir şekilde kullanan Babacan 60`lı ve 70`li yıllara göz kırpmaktaydı.






Bayanlarda smokin trendinin en güzel ve modern örneklerini Jale Hürdoğan ve Nihan Buruk defilelerinde gördük. Nihan Buruk gri, kırmızı ve siyahı başarıyla kombinlerken kendi sıradışı tarzını da kısa pantolonlu ve zincirli smokinleriyle göstermiş oldu. Jale Hürdoğanın döpiyes ve smokinleri bizi Cumhuriyetin ilk yıllarına götürdü. O dönemin renklerini başarıyla kullanan Hürdoğan`ın koleksiyonunda büyük düğmeler ve tüvit kumaşlar dikkat çekti.


 Ve geldik en sevdiğim kısıma siyah ve beyaz... Siyah-beyaz tasarımlar neredeyse tüm koleksiyonlarda dikkat çekti ama benim en beğendiklerim oldukça başarıyla kullandıklarına inandığım Özgür Masur, Tuvana Büyükçınar, Elif Cığızlıoğlu ... Elif Cığızlıoğlu`nun tuvaletlerinde kullandığı küçük pencere detaylarına bayıldım.    Tuvana Büyükçınar siyah-beyaz çizgi modasını değişik bir formda yorumlamış. Uzun elbiseler, smokinler ve küçük elbiseler de bu detayı görmek mümkün... Pırıltılar olmazsa olmazları arasında olan Büyükçınar`ın koleksiyonunda  bu sezon transparan detaylar ve cesur dekolteler dikkat çekti.



 Özgür Masur bizlere önümüzdeki kışın beyaz geçeceğinin sinyallerini verdi. Beyaz paltoları, kalem etekleri ile tepeden tırnağa beyaz kombinlerin yer aldığı koleksiyonda modern çizgiler dikkat çekiyordu. Siyahın asaletini işlemeler ile birleştiren Masur gece elbiselerinde yine tarzını ortaya koymuş. Deri ve kürkü oldukça sıradışı bir şekilde birleştiren başarılı tasarımcı sadeliğin nasıl dikkat çekici olabileceğini bize ispat etmek ister gibiydi.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder