Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

7 Temmuz 2012 Cumartesi

İyi ki Doğdun Bikini!


İlk kez 5 Temmuz 1946 yılında Paris`te tanıtılan, adını Büyük Okyanustaki bir adadan alan bikini tam 66 yıldır plaj modasına yön veriyor. Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn gibi ünlülerin giymesi ile 60`lı yıllarda popülerliğini arttıran bikini; bu geç gelen şöhretin acısını çıkarırcasına yükselişini sürdürdü ve mayonun tahtını salladı.



80`ler de bikini artık daha iddialı ve daha popülerdi. İpli,düşük belli cesur modeller birde safari trendinin baş göstermesi ile leoparla birleşince bikini; cazibesini arttırarak, plajlardaki yerini iyice sağlamlaştırdı diyebiliriz.






Günümüzde bikini; retro trendinin etkisi ile adeta doğduğu yıllara doğru bir nostalji yaşıyor. Bando adını verdiğimiz straplez modeller, yüksek beller ve neon renkler yeniden moda... Tabi ki ufak detaylarla katılan farklılıkları yaban atmamak gerek... Belden çapraz bağlanan kuşakları, işlemeleri , ilginç formları ile bikiniler günümüzde her tarza ve vücut tipine hitap edecek kadar farklı çeşitleri ile karşımıza çıkıyor. 




 Bronzluğu seven, vücuduna güvenen , mayonun karnını ıslatmasından nefret eden yada bir sebebi yok sadece  seviyorum ulen! diyen herkesin tercihi bikiniyi bizimle tanıştırdığı için Fransız modacı Louis Réard`a şükranlarımı sunarken hepinize hayalinizdeki bikiniyi bulmanız bol şanslar ve bol güneşli tatiller diliyorum :)

9 yorum:

  1. kim bilir belki bi 66 100 sene sonra bikinide giyilmeyecek :D

    YanıtlaSil
  2. Kim bilir? Bakalım zaman neyi gösterecek :)

    YanıtlaSil
  3. eskilerin bikinileride yine muhteşem ;) Üyenizim, bende bloguma beklerim şimdiden teşekkürler,sevgiler...

    http://www.bensukaya.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Bencede öyle :)Retro trendinin sıkı bir fanatiği olarak sıkça geçmişten ilham aldığımı söyleyebilirim. Blogunuzu takipteyim. Çok zevkli kombinleriniz var. Sevgiler :)

    YanıtlaSil
  5. bikininin geçmişini hiç merak etmemiştimm, ama bu kadar geç keşfedilmesine üzüldümmm, ve bikini giyemeyen kadınları düşündümmm :) biz galibe şanslı kesimizzzz, renk renk model model :))
    sevgilerrr ..:)

    http://mervoliilemoda.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle çok şanslıyız özellikle mayo giymekten hiç hoşlanmayan biri olarak bu keşfe çok seviniyorum :)

    YanıtlaSil
  7. ne kadar guzel bı yazı :) blogunu blogum dergisinde keşettim ve hemen takibe aldım , sevgiler :)

    YanıtlaSil
  8. Çok teşekkür ederim beğenmene çok sevindim. Bende senin blogunu takipteyim. Sevgiler :)

    YanıtlaSil