Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

3 Temmuz 2013 Çarşamba

Yeni Trend: Asya Esintisi

Önce 70'li daha sonra 90'lı yıllarda oldukça popüler olan Uzakdoğu desenleri bu sezon yeniden canlandı. Moda tasarımcıları bu sezon doğu ve batıyı birleştirerek çok daha modern bir görünüm ile bu desenleri karşımıza çıkarıyorlar. Bu sezon çiçek desenleri zaten çok moda fakat genellikle çiçek deseni dediğimizde aklımıza tropikal desenler geliyor. Uzakdoğu esintileri taşıyan tasarımlarda ise akasya ve gül desenleri göze çarpıyor. Siyah ve beyaz zemin üzerine fuşya, kırmız ve turkuaz gibi renklerde oturtulan bu desenler; sade fakat çarpıcı görünmek isteyenler için tercih sebebi olacaktır. Gelin sizler için hazırladığım görsellere bir göz atalım...
 İlk görsel hem iş hemde gece hayatına kolayca adapte olabilecek türden... Bu desenli elbise iri çiçek desenleri oldukça çarpıcı fakat kalem etek oluşu nedeniyle iş hayatında da rahatlıkla kullanılabilir. Bu sezonun popüler parçalarından şeffaf platform ayakkabılar ile şık bir akşam yemeğine yada kokteyle katılabilirsiniz. Ben çanta ve ayakkabıyı aynı renkte kullanmayı pek sevmiyorum. Özellikle desenli elbiselerde canlı tonlarda clutchları çok seviyorum. Eğer bu elbiseyi iş hayatında kullanmak isterseniz ayakkabıyı stiletto ile değiştirebilirsiniz. Üzerine fuşya yada siyah bir blazer giyebilirsiniz.

 Gece hayatında artık bizler için rahatlık oldukça önem taşıyor. Yüksek bel, mini şortlar artık eteklerin yerini aldı diyebiliriz. Bu tarz şortların üzerine kimonoyu andıran ipekli şık bluzları kullanabilirsiniz. Metalik renklerinde bu sezon moda olduğunu düşünürsek; tam bir stil ikonu gibi görüneceğiniz kesin. Bu tarz bluzları skinny jeanler ile de kullanabilirsiniz. İnce bantlı, bilekten bağlanan ayakkabılar; eğer ince bilekleriniz varsa rahatlıkla kullanabileceğiz modellerden... Eğer bilekleriniz kalınsa; kesinlikle uzak durun ve klasik wedgeslere yönelin :) Bu tarz bluzlar derin V oldukları için boynunuza gösterişli bir kolye takmanızda hiçbir sakınca yok. Eğer görselde ki gibi desensiz parçalar seçtiyseniz; işlemeli yada desenli bir clutch seçmenizde fayda var.

 Günlük kombinlerde Asya desenli bir bluz ile düz bir etek yada şortu kombinleyebilirsiniz. Yada tam tersi basic bir tshirt ile desenli pantolon, şort yada etek tercih edebilirsiniz. Bu tercih tamamen sizin vücut tipinize göre olmalı! Eğer kalça ve basen bölgenizde fazlalıklarınız varsa desenli bluzlar dikkati üst kısmınıza çekeceği için kurtarıcınız olacaktır. Eğer ince bir fiziğiniz var ise desenleri özgürce kullanabilirsiniz. Ayağı tamamen saran bebek mavisi, wedges model bu ayakkabı Asya trendini en iyi yansıtan modellerden... Ayağı tamamen sardığı için çok rahat olduklarını söyleyebilirim. Ben günlük kombinlerde kutu çantalardan şaşmayanlardanım.
İş kombinlerinde erkek kesim yada chino diye tabir ettiğimiz pantolonlar ile peplum model Asya desenli bu bluzu kombinleyebilirsiniz. Pantolonun yanı sıra bu tarz bluzlar kalem etekler ile de çok şık duruyor. Eğer peplum bluzları sevmiyorsanız; şifon bir gömlek yada blazer tercih edebilirsiniz. Pek çok markada bu desenlerde farklı parçalar bulmak mümkün... Uzun zamandır  beyaz ayakkabılardan uzak duruyorduk. Bu sezon beyaz her yerde! Akıllıca kombinlerseniz; beyaz bir ayakkabının hayat kurtarabileceğini göreceksiniz benden söylemesi :) Ben bu kombinde, retro bir gözlük kullanmayı tercih ettim çünkü peplum bluzlar bize 60'lı  yılların armağanıdır. Her trend içinde retroyu barındırır bunu unutmayın;)
Önümüzdeki postlarda beyaz için ayrı bir dosya  hazırlayacağım. Bembeyaz kombinler, yaz-kış  beyaz giyinmenin sırları ve doğru bildiğimiz yanlışlar ile ilgili oldukça kapsamlı bir yazı olacak. Yani blogumu takibe devam:) Asya trendi için bir başka önerim ise makyaj ile ilgili olacak. Kalın eyeliner ve kırmızı yada fuşya tonlarındaki rujlar bu trendin tamamlayıcısıdır. Düz ve  keskin hatlı saç modelleri, sıkı topuzlar yada ıslak görünümlü geriye taranmış saçlar bu trende çok yakışıyor benden söylemesi... Görselleri baz alarak kendi tarzınızı en güzel şekilde ortaya koyacağınızdan eminim. Bu yaz; moda olan tüm desenler ve renkler gibi cıvıl cıvıl geçsin! Sevgiler...
Twitterdan Takip İçin Tık Tık!
Facebook Beğen Sayfamız İçin Tık Tık!
Instagram dan Takiplemek İçin Tık Tık!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder