Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

30 Nisan 2012 Pazartesi

Yeni Aksesuar Trendi: Tribal Takılar !

 Tribal takı trendi yeni sezonda en çok ilgi çeken trendlerden... Birkaç tane kolyeyi yada bilekliği sıra sıra takmaktan bizi kurtaran kocaman takılar bu sezon çok moda. Bu takılar; tıpkı önlük kolyeler ve  yakalıklar gibi kıyafetlerimizle bütünleşmiş hissi veriyor. Eğer bolca aksesuarı bir arada kullanmaktan hoşlanıyorsanız ve aksesuarlarınız ile dikkat çekmek istiyorsanız bu trend tam size göre!
 Çoğunlukla metal ağırlıklı olan bu aksesuarlar büyük ve ilginç şekilleri ile dikkat çekiyor. Geometrik ve kübik modeller özellikle yüzüklerde karşımıza çıkarken , kolyelerde  mimari kıvrımlı , estetik şekiller görüyoruz.
Nadir de olsa boncuk , parlak taşlar hatta derilerin kullanıldığı modeller görülüyor. Deri ve metalin bir arada kullanıldığı modelleri punk ve retro tarzını benimseyenler eminim çok seveceklerdir. Kararmış metaller ile siyah akik taşının bir arada kullanıldığı ışıltılı modeller gösterişten hoşlananların ilgisini epey çekeceğe benziyor. Kabile desenlerini içinde barındıran  boncuklu modeller ise etnik tarzlardan hoşlananların sıcak bakacağı türden...

26 Nisan 2012 Perşembe

FIRÇA DARBELERİ

 Yeni sezonda vitrinler; sulu boya tabloları andıran desenleri ile kıpır kıpır giysilerle süslü! Bayan giyiminde mayo,bikini,elbise ve bluzlar dışında ayakkabılarda da bu desenlere rastlamak mümkün.

  Batik ve floral desenler; bize çiçek çocuklarını ve retro trendini hatırlatırken, okyanus desenleri marin temasına göz kırpıyor. Serbest fırça darbeleri ise hiçbir trende bağımlı kalmayan özgür ruhlara hitap ediyor.
 Erkek giyiminde bu tarz desenlere ağırlıklı olarak plaj giyiminde rastlıyoruz. Deniz şortları ve mayoların yanı sıra atlet ve tshirtlerde özellikle batik formunda desenler kullanılmış. Desenlerin karmaşıklığı bir yana renk konusunda da oldukça cesur davranıldığını söyleyebiliriz.

20 Nisan 2012 Cuma

Rouge In Love Serisinin Yüzü: Emma Watson

‘’Gençken daha doğal renklerden yanaydım. Şu anda farklı renklerle oynamayı, kendimi bu şekilde keşfetmeyi seviyorum. Lancôme Rouge In Love gündüz kullanabileceğiniz kadar hafif; gece bırakmak istediğiniz etkiyi bırakmanızı sağlayacak kadar da kuvvetli...’’ diyen Emma Watson, Rouge In Love serisiyle ilk tanışmama sebep olan isimlerden biri.

Yakın çevremde bu rujun kalıcı etkisi, hafifliği ve 24 renk seçeneğiyle ilgili bir çok yorum duymuştum. Ben de Rouge In Love serisine göz atmaya karar verdim. İlk göze çarpan nokta sayısız renk çeşidi... Kendinizi hangi rengi almayalım diye dakikalarca düşündükten sonra hepsini alıp eve dönerken bulabilirsiniz! Şunu söyleyebilirim ki bu renkler insanın ruh halini yansıtıyor. Sanırım en güzel noktası da kalıcı olması.

Ruj kullananlar bilirler her saniye ayna karşısında ruj tazelemenin ne kadar can sıkıcı bir iş olduğunu. Siz de bu işkenceyi yaşamadan rujunuzun sabah sürdüğünüz haliyle tazeliğini gün boyu korumasını istiyorsanız vakit kaybetmeden Rouge In Love serisinden hoşunuza giden bir kaç rengi alarak kendinizi şımartabilirsiniz.

http://www.facebook.com/LancomeTurkey

Bir bumads advertorial içeriğidir.

19 Nisan 2012 Perşembe

ERKEK GİYİMİNDE RETRO TRENDİ

Retro Trendinin İlham Kaynağı Yıldızlar
Erkek giyiminde retro trendinin en büyük ilham kaynakları ; kariyerlerinin yanı sıra stilleri ile de kendi dönemlerine damga vurmuş olan yıldızlardır. Alain Delon`un fularları,Elvis Presley ve James Dean`in kendileri ile özdeşleşen deri montları , Clark Gable`ın jilet gibi smokinleri ve George Peppard`ın spor ama şık tarzı...


 Oxford ayakkabılar erkek giyiminde de ön planda... Bu ayakkabılar bu trendin öncülerinden sayılabilir.  Tarihçesi oldukça eski olan bu ayakkabılar 1930 lu yıllarda bile kullanılıyordu.
Deri montlar ise bizi 50` li yıllardan 80` lere kadar geniş bir zaman aralığına götürüyor. Bu yıl özellikle bir hayli revaçta olan bu montların içine beyaz bisiklet yaka bir tshirt giyerek James Dean gibi abartıdan uzak cool bir görünüm sergileyebilirsiniz. Yine 50`li yılların vazgeçilmezi wayfarer gözlüklerle kombinlendiğinde mükemmel duracağını düşünüyorum. Eğer ``Yeniliklere açığım, abartmaya da hazırım !`` diyorsanız o zaman size önereceğim tarz kesinlikle Elvis Presley gibi  olurdu ! Zımbalı deri montları ve içine giydiği desenli gömlekleriyle Elvis kesinlikle bir dönemin modayı yönlendiren ismiydi.
Smokinler,fötr şapkalar denilince akla 1940`lı yıllara damgasını vuran aktör Clark Gable geliyor. Onun tarzı retro trendi ile birlikte günümüzde canlanıyor. Eğer klasik giyinmekten hoşlanıyorsanız bu tarz tam size göre...
Spor ve klasiği birarada kullanmak günümüzde erkek giyiminde oldukça yaygınlaştı. Markaların satış politikaları gereği bu sanki yeni bir trendmiş gibi gösterilse de kesinlikle öyle değil... 60`lar ve 70`ler e baktığımızda bu tarz kombinleri sıkça görmek mümkün. Tıpkı Alain Delon ve George Peppard`ın giyim tarzlarında görüldüğü gibi... 1950`lerden 80`lere kadar uzunca bir döneme damgasını vuran bu iki isim spor ve klasiği birlikte mükemmel kombinliyorlardı. Alain Delon`un gömlek ve kravat üzerine giydiği uzun pardesüler , boynuna bağladığı atkı yada fularlar bu tarzın en büyük öncülerinden olduğunu gösteriyor. George Peppard`ın kolejli çocuk havası veren V yaka hırkaları ve sırtına attığı kazakları  günümüzde de bir hayli popüler.














Aksesuar olarak gözlük ve şapka dışında diğer bir önemli detayda saat ; yuvarlak ve deri kayışlı modeller bu trendin izlerini taşıyor. Dünyaca ünlü markaların defilelerinde retro izlerine rastlamak mümkün... Özellikle podyum saçlarında oldukça fazla tercih edilen bu trend son yıllarda sokak modasında da görülmeye başladı.

15 Nisan 2012 Pazar

BAYAN GİYİMİNDE RETRO ESİNTİLER

Retro Trendinin İlham Kaynakları

2000 li yıllara kadar her dönemde stilleri ile bayanlara örnek teşkil eden yıldızlar olmuş. Makyaj ve kısa saç denince aklımıza gelen efsane top model  Twiggy , zerafeti ile Monaco Prensesi Grace Kelly, dişilik denince dekolteleri ve kırmızı rujuyla Marilyn Monroe ve son olarak değişik saç modelleri ve eldivenleri ile Audrey Hepburn... 90 lı yıllardaki millenium modası 2000 lere geldiğimizde yerini geriye dönüşe bıraktı. Bu geri dönüşle birlikte bu yıldızlar günümüz modasının da ilham kaynakları haline geldiler. Yeni sezonda vitrinlerde pastel tonlarda kloş etekli romantik elbiseler, chino pantolonlar,kalem etekler,romantik desenler göze çarpıyor. Bu durum bize bu trendin bir hayli yaygınlaşacağını müjdeliyor.









Retro trendi aksesuarlarda yaygın olarak kullanılıyor. Oxfordlar,kalın ama kısa topuklu ayakkabılar ve kutu çantalar 50`li ve 60`lı yıllara göz kırparken, yüksek dolgu topuklar ile büyük volanlı şapkalar  bizi 70`li yıllara taşıyor. Yaz sezonunda ise retro trendi mayo ve bikinilerde karşımıza çıkıyor. Yüksek belli  altları ve bando formundaki üstleri ile bikiniler ; derin V dekolteleri ile tek parça mayolar  bu trendi plajlara taşıyor.
Retro trendi pek çok markanın defilesinde ve reklam filmlerinde kullanılıyor. Özellikle podyum saçlarında  bu trendin izlerine rastlamak mümkün... Topuzlar , iri dalgalar 50`li ve 60`lı yıllardan ilham alırken bazı defilelerde doğal formdaki saçlara takılan bantlar bize 60`ların sonunda ortaya çıkan ve 70`li yıllara damgasını vuran hippie akımını çağrıştırıyor. Islak formdaki erkeksi modeller ve bol krepeli dağınık saçlar ise tabiki 80`lere göz kırpıyor. Yeni jenerasyon Hollywood yıldızları bu trende bayılıyor. Özellikle son yıllarda Oscar törenlerinde vintage elbiseler,kısa formdaki erkeksi saç modelleri yıldızlar tarafından tercih ediliyor. Günlük hayatlarında da bu trendi uygulayan ünlülerin sayısı hiçte az değil. Retro gözlükler,oxford ayakkabılar,kalem etekler en çok tercih edilen parçaların başında geliyor.

11 Nisan 2012 Çarşamba

TROPİCANA

Tropikal desenler adeta yaz mevsiminin habercisi gibi... Özellikle mayo ve bikinilerde görmeye alıştığımız tropikal desenler bu sezon ayakkabı,şapka gibi aksesuarlarda da bol bol kullanılmış.
Erkek giyiminde tropikal desenli deniz şortları ve gömlekler bir hayli revaçta...
Bayanlar için tropikal desenler tepeden tırnağa kullanılmış. Mayo ve bikiniler dışında özellikle ayakkabılar başta olmak üzere aksesuarlarda bu etkiyi görüyoruz. Wedges adı verilen dolgu topuklu ayakkabıların tabanlarındaki yoğun desenler dikkat çekici...
Bu sezon bayan giyiminde casual ya da gece hemen her tarz elbisede bu desenlere rastlamak mümkün! Bazı ünlü markaların tuvaletlerinde kullandığı okyanus desenleri ,geniş yapraklar ve rengarenk çiçekler bunun ispatı... Bazı markaların business koleksiyonlarındaki elbiselerde bile tropikal desenleri görüyoruz.

7 Nisan 2012 Cumartesi

BUGÜN NE GİYDİM ?: ABLAM İLE ALIŞVERİŞTE ...

 Ablam Emel geldiğinden beri hemen hemen her günümüz dışarıda geçiyor diyebilirim. Kendisi bir tasarımcı ve yurtdışında yaşıyor. Bu nedenle Türkiye`ye döndüğü zaman birlikte vakit geçirmekten hoşlanıyoruz ve bol bol geziyoruz.Her zaman söylediğim gibi modaya oldum olası merakım vardı ama bu merakımı geliştirmemde, kendi stilimi bulmamda bana yardımcı olan en büyük şansım ablamdır. Giyim tarzı oldukça farklıdır ve her zaman çok beğendiğim sıradışı parçaları bulup çıkarır. Bugün onunla Alsancak`da ufak bir gezintiye çıktık ve sadece gezmekle kalmayıp alışverişte yaptık. Alışverişe çıkarken kıyafetlerimizde  renkli giyim trendini uyguladık.Bahar mevsiminin gelişini bize vitrinlerdeki rengarenk giysiler müjdeledi demiş ve renkleri kombinlemek konusunda bilgiler vermiştim. Bugün bende kendime mavi ve yeşil ağırlıklı bir kombin yaptım. Eskiden bu iki rengi beraber kullanmak bana çok uzaktı ama şimdi çok seviyorum. Yeşil skinny pantolonumun üzerine sezonun favorisi kot gömleklerden giydim. İkisi arasındaki renk bağlantısını kurmak için yeşil ,mavi ve pembe renklerdeki  kolyelerimi üstüste taktım. Ben yeşil ve kahverenginin uyumunu çok seviyorum. Bu nedenle elime bu renkte spor bir el çantası aldım ve aksesuar olarak da leopar desenli güneş gözlüklerimi taktım. Ayakkabı olarak bu aralar vazgeçilmezi olan oxford tarzı mavi ayakkabılarımı giydim.
Emel ise benim çok sevdiğim iki renk olan parlement mavisi ve beyazı birlikte kullanmıştı. Bu iki rengin birbirine çok yakıştığını düşünüyorum. Beyaz geniş kesimli gömleği ve mavi skinny pantolonunu iki rengin birlikte kullanıldığı muhteşem oxfordları tamamlıyordu. Desenli güneş gözlüğü ve kırmızı ojeleri ile kıyafetini hareketlendirmişti. Benim bu kombindeki favorim ise sezon trendi kutu formundaki çanta oldu. Bu çantanın en beğendiğim özelliği benim gibi küçük çantalara sığmakta zorlananlar için kabus olan  yerleşme sorununu minimuma indirecek  boyutlarda olması... Umarım Emel ve ben renkli giyim trendini uygulamak konusunda size ufakta olsa bir fikir verebilmişizdir.

MİNİMALİZMİN MODAYA YANSIMASI : TEK RENK TRENDİ!

 Bu sezonun en ilginç trendlerinden biri şüphesiz baştan aşağı tek renk giyinmek!  Bu trendin en çok yakıştığı renk bana göre beyaz...Beyazın  zarafetini taşımayı sevenler bu renkle bu trendi zevkle uygulayacaklardır eminim...
 Yaz sezonunda beyaz bir şort,bluz ve sandaletlerle kolayca uygulayabileceğimiz bu trend aynı zamanda minimalizm severlere de göz kırpıyor.
Beyaz ve renkli giyinmekten hoşlanmayanlar yada farklı renklerle  uygulamaya cesaret edemeyenler için siyah  renk  biçilmiş kaftan! Hem bu rengin asaletini sevenler hem de ince görünmek isteyenler bu renge baştan aşağı bürünmeyi tereddütsüz kabul edeceklerdir.
Her zaman farklı olmak isteyenler ve farklı şeyleri denemekten hoşlananlar bu trendi farklı renklerle uygulayabilirler.Yukarıdaki resimde olduğu gibi mavi tulum ve mavi çanta belki farklı bir tonda mavi stilettolar ile oldukça çarpıcı bir görünüm sergilemek mümkün.

2 Nisan 2012 Pazartesi

SEZON RENKLERİ DOSYASI:MAVİ

 Sezonun favori renklerine mavi ile devam ediyoruz.Bu sezon özellikle gece mavisi sıkça karşımıza çıkan renklerden.Hem bayanlar hemde erkekler için zaten vazgeçilmez renklerden biri olan bu güzel renk birde sezonun renkli giyim trendiyle de bütünleşince daha da vazgeçilmez hale geldi.Özellikle gece elbiselerine çok yakıştığını düşündüğüm bu renk erkeklerde ise gömlek ve tshirtlerde ön plana çıkıyor.


 Çocuk giyiminde genellikle erkek çocuklarının simgesi olan bu renk her sezon zaten tshirtten ayakkabıya sıkça karşımıza çıkıyor.Kız çocukları için bu sezon marin temasına da göz kırpan çok şık mavi elbiseler var.Ayrıca ayakkabı ve aksesuarlarda da bol bol kullanılmış.
 Yetişkin aksesuarlarında ayakkabıdan çantaya pek çok aksesuarda mavi renk hemen hemen her tonda kullanılmış. Hatta saatler ve takılarda bile!
 Birbirinden şık gece ayakkabıları bu renk ile daha da çarpıcı bir hale gelmiş.Özellikle açık ve koyu tonların bir arada kullanıldığı modellerim favorilerim arasında...
Erkek aksesuarlarında gözlük,çanta,kravat hatta saatlerde bile mavi renk hakimiyetini görüyoruz.Ama benim en çok ilgimi çeken aksesuar kesinlikle spordan klasiğe her tarza uygun formda tasarlanmış mavi ayakkabılar! Ne turuncu giyecek kadar değişime açık nede siyahlara bürünecek kadar renklere küskünüm diyenlerdenseniz bu renk kesinlikle sizin renginiz derim.