Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

15 Nisan 2012 Pazar

BAYAN GİYİMİNDE RETRO ESİNTİLER

Retro Trendinin İlham Kaynakları

2000 li yıllara kadar her dönemde stilleri ile bayanlara örnek teşkil eden yıldızlar olmuş. Makyaj ve kısa saç denince aklımıza gelen efsane top model  Twiggy , zerafeti ile Monaco Prensesi Grace Kelly, dişilik denince dekolteleri ve kırmızı rujuyla Marilyn Monroe ve son olarak değişik saç modelleri ve eldivenleri ile Audrey Hepburn... 90 lı yıllardaki millenium modası 2000 lere geldiğimizde yerini geriye dönüşe bıraktı. Bu geri dönüşle birlikte bu yıldızlar günümüz modasının da ilham kaynakları haline geldiler. Yeni sezonda vitrinlerde pastel tonlarda kloş etekli romantik elbiseler, chino pantolonlar,kalem etekler,romantik desenler göze çarpıyor. Bu durum bize bu trendin bir hayli yaygınlaşacağını müjdeliyor.









Retro trendi aksesuarlarda yaygın olarak kullanılıyor. Oxfordlar,kalın ama kısa topuklu ayakkabılar ve kutu çantalar 50`li ve 60`lı yıllara göz kırparken, yüksek dolgu topuklar ile büyük volanlı şapkalar  bizi 70`li yıllara taşıyor. Yaz sezonunda ise retro trendi mayo ve bikinilerde karşımıza çıkıyor. Yüksek belli  altları ve bando formundaki üstleri ile bikiniler ; derin V dekolteleri ile tek parça mayolar  bu trendi plajlara taşıyor.
Retro trendi pek çok markanın defilesinde ve reklam filmlerinde kullanılıyor. Özellikle podyum saçlarında  bu trendin izlerine rastlamak mümkün... Topuzlar , iri dalgalar 50`li ve 60`lı yıllardan ilham alırken bazı defilelerde doğal formdaki saçlara takılan bantlar bize 60`ların sonunda ortaya çıkan ve 70`li yıllara damgasını vuran hippie akımını çağrıştırıyor. Islak formdaki erkeksi modeller ve bol krepeli dağınık saçlar ise tabiki 80`lere göz kırpıyor. Yeni jenerasyon Hollywood yıldızları bu trende bayılıyor. Özellikle son yıllarda Oscar törenlerinde vintage elbiseler,kısa formdaki erkeksi saç modelleri yıldızlar tarafından tercih ediliyor. Günlük hayatlarında da bu trendi uygulayan ünlülerin sayısı hiçte az değil. Retro gözlükler,oxford ayakkabılar,kalem etekler en çok tercih edilen parçaların başında geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder