Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

19 Nisan 2012 Perşembe

ERKEK GİYİMİNDE RETRO TRENDİ

Retro Trendinin İlham Kaynağı Yıldızlar
Erkek giyiminde retro trendinin en büyük ilham kaynakları ; kariyerlerinin yanı sıra stilleri ile de kendi dönemlerine damga vurmuş olan yıldızlardır. Alain Delon`un fularları,Elvis Presley ve James Dean`in kendileri ile özdeşleşen deri montları , Clark Gable`ın jilet gibi smokinleri ve George Peppard`ın spor ama şık tarzı...


 Oxford ayakkabılar erkek giyiminde de ön planda... Bu ayakkabılar bu trendin öncülerinden sayılabilir.  Tarihçesi oldukça eski olan bu ayakkabılar 1930 lu yıllarda bile kullanılıyordu.
Deri montlar ise bizi 50` li yıllardan 80` lere kadar geniş bir zaman aralığına götürüyor. Bu yıl özellikle bir hayli revaçta olan bu montların içine beyaz bisiklet yaka bir tshirt giyerek James Dean gibi abartıdan uzak cool bir görünüm sergileyebilirsiniz. Yine 50`li yılların vazgeçilmezi wayfarer gözlüklerle kombinlendiğinde mükemmel duracağını düşünüyorum. Eğer ``Yeniliklere açığım, abartmaya da hazırım !`` diyorsanız o zaman size önereceğim tarz kesinlikle Elvis Presley gibi  olurdu ! Zımbalı deri montları ve içine giydiği desenli gömlekleriyle Elvis kesinlikle bir dönemin modayı yönlendiren ismiydi.
Smokinler,fötr şapkalar denilince akla 1940`lı yıllara damgasını vuran aktör Clark Gable geliyor. Onun tarzı retro trendi ile birlikte günümüzde canlanıyor. Eğer klasik giyinmekten hoşlanıyorsanız bu tarz tam size göre...
Spor ve klasiği birarada kullanmak günümüzde erkek giyiminde oldukça yaygınlaştı. Markaların satış politikaları gereği bu sanki yeni bir trendmiş gibi gösterilse de kesinlikle öyle değil... 60`lar ve 70`ler e baktığımızda bu tarz kombinleri sıkça görmek mümkün. Tıpkı Alain Delon ve George Peppard`ın giyim tarzlarında görüldüğü gibi... 1950`lerden 80`lere kadar uzunca bir döneme damgasını vuran bu iki isim spor ve klasiği birlikte mükemmel kombinliyorlardı. Alain Delon`un gömlek ve kravat üzerine giydiği uzun pardesüler , boynuna bağladığı atkı yada fularlar bu tarzın en büyük öncülerinden olduğunu gösteriyor. George Peppard`ın kolejli çocuk havası veren V yaka hırkaları ve sırtına attığı kazakları  günümüzde de bir hayli popüler.














Aksesuar olarak gözlük ve şapka dışında diğer bir önemli detayda saat ; yuvarlak ve deri kayışlı modeller bu trendin izlerini taşıyor. Dünyaca ünlü markaların defilelerinde retro izlerine rastlamak mümkün... Özellikle podyum saçlarında oldukça fazla tercih edilen bu trend son yıllarda sokak modasında da görülmeye başladı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder