Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

23 Haziran 2012 Cumartesi

Bir Yaz Gecesi Rüyası: Gelinler İçin Farklı Saç Aksesuarları



Vücut tipimize uygun en çok içimize sinen gelinliği seçtikten sonra geriye diğer ayrıntılar kalıyor. Bu ayrıntılardan belkide en önemlisi gelin saçı ve seçeceğimiz aksesuar... Son yıllarda duvağın pabucu dama  atıldı. Yeni trend ilginç saç aksesuarları kullanmak. Aslında bu aksesuarlar pekte yeni değil mazisi 1940`lara kadar uzanıyor. Eskiden ilham alarak daha modern şekillerde karşımıza çıkıyorlar. Evet başlayalım bakalım...



Taç; son yıllarda gelin adaylarının tercih etmeye başladığı bir aksesuar. Özellikle nikahtan sonraki eğlence kısmında duvağın ağırlığı ile uğraşmak istemeyenler için yerinde bir tercih... İri çiçek ve tüller ile süslü olan abartılı modellerin yanı sıra tek sıra taşlardan oluşan sade ve sofistike modelleri de mevcut.



Özellikle nikah sırasında tercih edilen, yüzü zarif duvağı ile örten şapkalar 50`li yıllardan günümüze taşınıyor.  Sade bir topuza tercih hareket katacak olan, bu hoş aksesuar oldukça romantik bir hava veriyor.



Saç bantları; 60`ların sonundan 80`li yıllara kadar oldukça popüler olan bir aksesuardı. O dönemde gelin olanların çoğunun düğün fotoğraflarında bu aksesuarı görebilirsiniz. Bu sezon taşlar ile bezenmiş modellerin yanı sıra tüy gibi detaylarla da zenginleştirilmiş olanları da göze çarpıyor. Benim favorim ise bohem bir hava veren iri çiçekli modeller! Saçlarınızı özgür bırakın ve bu modelleri bir deneyin, hippilerin ruhunu yeniden canlandırın! Eminim çok hoşunuza gidecek. Tabi gelinliğinizin bu tema ile uyum sağlayabileceğinden emin olduktan sonra :)


Ve son yılların klasikleşen aksesuarı  çiçekler; ister açık ister toplu her saç modeliyle rahatlıkla tercih edilebilen kurtarıcı aksesuarlardan. Özellikle İspanyol  havası veren iri olanlarına bayıldığımı söylemeliyim. Bir başka fikirde; zarif kelebekler... Bence oldukça şık bir aksesuar. Sıra dışı bir görünüm için; çiçeğinizin üstüne de bir kelebek kondurabilirsiniz. Ya da beyaz dışında bir renk kullanarak farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Unutmayın düğün sizin, seçim sizin ;)

2 yorum:

  1. vala gelinler icin falan anlamam, ilk fotodaki sagdakini takarim yani. :))

    the-lizard-queen.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. Evet bazı modeller günlük hayata uyarlanabilecek cinsten... Benimde takabileceğimi düşündüğün birkaç model var :D

    YanıtlaSil