Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

5 Mayıs 2012 Cumartesi

SIRADIŞI JEAN GÖMLEKLER

 Jean gömlekler uzun bir aradan sonra yeniden karşımıza çıktılar. Üstelik çok daha sıradışı formlarda...  Bu sefer uzun bir süre gitmeyeceğe benziyorlar ; çünkü baharla birlikte vitrinleri süsleyen jean gömlekler şimdiden 2012-2013 Sonbahar-Kış koleksiyonlarında da yerlerini almış durumdalar... Çok daha sıradışı oldukları kısmına geri dönecek olursak şunu söyleyebilirim; o kadar fazla seçenek var ki karar vermekte  zorlanacaksınız!
  Nakışlı modeller hippie tarzını ; kısa, göbekten bağlamalı ve yakası fiyonklu modeller ise retro trendini anımsatıyor. Batikli,eskitilmiş,patchwork ile farklılaştırılmış modeller 80` ler ve 90` ları geri getiriyor. Modeli seçtikten sonra geriye seçtiğimiz modeli hangi formda kullanacağımıza karar vermek kalıyor. Uzun kollu, geniş kalıplı modelleri bluzların üstüne ceket formunda da kullanabilirsiniz. Eğer bunu tercih etmiyorsanız taytlar yada chino pantolonlarla çok hoş durduklarını söyleyebilirim. Dar kalıplı gömlekleri kloş etekler yada yüksek bel şortlarla kombinlerseniz çok daha trendy gözükeceksiniz. Kısa,göbekten bağlanan modelleri yüksek bel chinolar ya da kısa pantolonlar ile kullanabilir 50`li ve 60`lı yıllara göz kırpabilirsiniz. Bir başka önerim ise bu tarz  gömlekleri bikinilerin üzerinde kullanmayı denemeniz. Ben genellikle kullanıyorum ve çok daha farklı durduğunu düşünüyorum. Kolsuz modelleri yelek olarak kullanabileceğiniz gibi özellikle yaz aylarında renkli şortlarla kombin yapabilirsiniz.

 Erkek giyiminde de jean gömlekler hakimiyetini sürdürüyor. Özellikle desenli modeller bir hayli popüler... Hemen hemen her markada bu tarz modellere rastlamak mümkün. Patchwork ve nakışlı olanların yanı sıra eskitilmiş modeller çok daha farklı şekillerde ortaya çıkıyor. Şöyle ki ; cepleri sökülmüş,yırtık ,soldurulmuş hatta lekelendirilmiş! Bazı markalar da irili ufaklı lekelere sahip jean gömleklere koleksiyonlarında yer vermiş. Cep ve kol ağızlarına dikilen farklı renk kumaşlarla çok daha modern görünen çok şık modeller var. Bu modelleri yine bu sezonun trendlerinden renkli pantolonlar ile çok yakıştırıyorum. Desenli modelleri ise gri yada lacivert gibi renklerle kullanırsanız çok daha şık duracaktır.  Bir başka önerimde jean gömlekleri , jean pantolonlar ile kombinlemek.! Farklı tonda iki parçayı bir arada kullanırsanız; sıradışı ama bir o kadar da hoş durduğunu göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder