Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

17 Haziran 2012 Pazar

Bir Yaz Gecesi Rüyası: Gelinlik



 Yaz mevsimi düğünlerin habercisi... Pek çok çift evlilik hazırlıklarını hızlandırırken gelinler için ''mutlu son'' da en önemli şey şüphesiz gelinlik oluyor. Artık işleri çok daha kolay çünkü pek çok organizasyon firması düğünden gelinliğe, aksesuardan saça kadar hepsinin bir arada halledilmesi için çiftlere yardımcı oluyor.  Klasik yöntemlerden vazgeçmeyenler için her ayrıntı ile kendilerinin uğraşması rahatlık anlamına gelebiliyor. Gelelim gelinlik mevzusuna ; pek çok firma ilkbahar- yaz gelinlik modelleri ile karşımızda... Her vücut tipine ve her zevke uygun modeller bulmak mümkün...

Robadan dediğimiz eteği göğüs altından başlayan modeller karın bölgesindeki fazlalıklardan şikayetçi olanlar için biçilmiş kaftan... Eskiden bu tarz modelleri bulmak oldukça zor iken şimdilerde talepten olsa gerek pek çok firma bu tarz modellere geniş yer veriyor.




  Balık formu; tıpkı gece elbiselerinde olduğu gibi gelinliklerde de  birkaç sezondur hakimiyetini kurmuş durumda... 80`li yıllardaki kadar dar formlarda olmasa da yinede retro trendinin etkilerini görmek mümkün... Bu tarz gelinlikler için çok ince bir vücuda sahip olmak gerektiğini söylememize sanırım gerek yok.






                                                                                                                                                          Kalçası geniş olanlar ve basenlerinden şikayet edenler için fazla kabarık olmayan, eteği kalçadan itibaren düz bir şekilde inen modeller şiddetle tavsiye edilir. Hem kabarık model tutkusunu tatmin edecek hemde kendinizi iyi hissetmenizi sağlayacaktır.



 Gelelim gelinliklerdeki trendlere; ipek şifon ve tafta kumaşlar yine ön planda. Danteller ise romantizmden vazgeçmeyenlerin her zaman tercihi... Bu yılın en ilgi çeken detayı gelinlerin sırtından yada omuzlarından hafifçe inen dantel pelerinler... Gelinliğe romantik bir hava verirken hem farklı hemde çok şık duruyor. Gelinliğin beline konulan renkli kuşaklar bir başka trend... Önceki yıllarda pudra pembe gibi soft renklerde olan kuşaklar bu yıl mürdüm, dore , lame hatta gri ve siyah gibi iddialı renklerde ! Geçen yılın minik fiyonkları bu yıl devleşti. Sade bir gelinliğe bir anda hareket kazandıran bu aksesuar oldukça popüler... Ve son olarak kabarık etekli gelinliklerde cep detayı... Bu detay eğer hoşunuza giderse gelinliğinizi kesinlikle tafta kumaşından tercih etmelisiniz ve gelinliğinize spor bir hava verdiğini unutmamalısınız.



 Gelelim renk mevzusuna, beyaz renk klasikten hoşlananların her zaman tercihi ama farklı bir tarzdan yana olanlar için kirli beyaz,krem,uçuk pembe hatta açık gri gelinlikler bu sezon vitrinleri süslüyor.
Son bir not; dünyaca ünlü moda evlerinin modellerinin bir araya toplandığı butikleri gezmeyi ihmal etmeyin. Bazı modeller uygun fiyatları ile sizleri şaşırtabilir. Gelinlik konusunda isim yapmış köklü firmalar bir başka opsiyon... Bir tasarımcı ile çalışıp hayalinizdeki gelinliği yaratmaya çalışmak tabi ki iyi bir fikir ama tarzınıza hitap eden bir isim belirlemeniz çok önemli yoksa fikir çatışmaları ile stresinizi daha da artırabilirsiniz.
 Önemli olanın kendinizi içinde kusursuz ve aynı zamanda da rahat hissettiğiniz  modeli yakalamak olduğunu unutmayın. Sevgiler ;)


3 yorum:

  1. Fotografların bir kısmı Pronovias tan sanırım, hepsi birbirinden güzeeel ♥♥
    Yazı cok güzel ve faydalı olmus eline saglık:)

    http://www.zulalates.com/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet değişik markalardan beğendiğim modelleri topladım. Pronovias favorilerimden :) Beğenmene çok sevindim bir faydam olduysa ne mutlu :)
      Sevgiler ♥♥♥

      Sil
  2. Teşekkür ederim. Beğenmenize çok sevindim. Seçimlerinize yardımım dokunduysa ne mutlu bana :) Sevgiler...

    YanıtlaSil