Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

1 Nisan 2016 Cuma

2016 İlkbahar-Yaz Trendleri

 Herkese merhaba;
Havaların ısınmaya başlaması ile birlikte ara mevsimde ne giyilir karmaşasını derinden hissetmeye başladık. Bir yandan da bu kararsızlık yazın gelişinin habercisi olduğu için içimiz kıpır kıpır. Ben bu ara mevsimi kot, tshirt, deri ceket, sneakers dörtlüsü ile geçiştirenlerdenim. Alışveriş hakkımı yaz için kullanmak niyetindeyim. Bu sezon hem renkli hemde tarz  oyunları ile dolu vitrinler bizleri bekliyor. Açıkcası bende baştan aşağı bir tarza bürünmeyi sıkıcı buluyorum. Farklı tarzları birleştirmek hem daha eğlenceli hemde stil sahibi olduğunuzun bir göstergesi. Yoksa vitrindeki kombini alır üstümüze geçiriveririz şık oluruz öyle değil mi? Kafası karışanları bir nebze olsun aydınlatmak için en çok ilgimi çeken trendleri dört farklı kombinde biraraya getirdim. Hadi başlayalım!


shoulder
Bu sezon kollar düşük kollar hem elbiselerde hemde bluzlar sıkça karşımıza çıkacak. Pastel tonlarda parçalar romantik, baskın renkler ise sizi fazlasıyla dişi gösterebilir. Günlük kıyafetlerde bu trendi yansıtmak daha zor diye düşünüyorsanız, pastel tonları tercih edin. Elbiselerinizi babetler ve ince bantlı topuksuz sandaletler ile tamamlayın. Ufak omuz çantaları tercih edin. Her kombinde bir yıldız parça vardır. Düşük kollu parçalar yıldız parça olmak için idealdir. Bu nedenle aksesuarları mümkün olduğunca sade tutun. Zaten yeterince dikkat çekeceğinizden emin olabilirsiniz.
night
Dikkat yukarıdaki görsel üç farklı trendi içinde barındırmaktadır hanımlar. Öncelikle polo yakalar golf sahalarından podyumlara çıktı. Gece gündüz kullanabileceğiniz oldukça şık uyarlamaları ile bu sezonun en çok öne çıkan trendi olacak gibi gözüküyorlar. Üst görseldeki bluz hem polo yaka hemde bir diger trend olan fileyi içinde barındırıyor. Bu iki trendi yıllardır spor giyimde zaten kullanıyorduk bu sezon farkları sınırları zorlamaları. Bluz kombinin kilit parçası bu tarz etekler ile kombinlendiğinde retro bir görünüm elde etmiş olursunuz. Son yıllarda retro etkisini podyumlarda sıkça görür olduk zaten. Bir başka trend ise farklı dokuları, desenleri ve renkleri bir arada kullanmak... Bunun örneğinide yukarıdaki görselde vermek istedim. File kumaştan bluzu  kombinlediğiniz düz eteğin altına desenli ayakkabı giymek geçmiş yıllarda rüküşlük olarak algılansada bu sezon baştan aşağı farklı dokuları ve desenleri üzerimize geçirmeyi normalleştirmeye başlıyoruz. Yani benim örneğim oldukça naif kalıyor bilginize...

Denim hiçbir zaman modası geçmeyen eskimeyen hepimizin vazgeçilmezi kurtarıcı parçalarımızdandır. Ben annelerin dolaplarını karıştırmayı çok severim. Tam bir retro aşığı olmamın bunda etkisi büyüktür. Denimde yıllardır yüksek bel tercih ederim bunda izlediğim 60 yıllar filmlerinin etkisi büyüktür. Bu sezon dualarım kabul oldu. Annelerimizin dolaplarından çıkıp gelen nam-ı değer mom`s jeanler bu sezon benim ve benim gibi yüksek bel sevenlerin favorisi olacak. Paçalar kısalıyor, beller yükseliyor ve vücutlar ince görünüyor. Bu tarz pantolonları kısa bluz ve atletler ile kombinlemeniz şiddetle tavsiye edilir. `''Bulandan allah razı olsun!'' dedirtecek rahatlıktaki sneakerslar ile inanılmaz tarz duruyorlar. Bu kombindeki ikinci trend temsilcisine gelince; ''Benim içim dışım bir!'' diyenler için transparan ceket... Transparan trendi sadece ceketle sınırlı değil elbette... Geçtiğimiz yıllarda ayakkabı ve çantalarda bulunan detaylar bu trendin habercisiydi zaten.. Bu sezon ceketler, bluzlar hatta şapkalarda bile transparan detaylar göreceğiz.

Bu sezon saten ve ipek yatak odalarının dışına çıkıyor, sadece gece değil günlük hayata hatta ofislere taşınıyor. Peki bu trendi ofis giyimine taşırken frapanlıkla sofistik görünüm arasındaki o ince çizgi nasıl çizilir. Bunun için oldukça soft renkler tercih etmek fazla dekolteden kaçınmak etkili olacaktır. Ofis  stilinizde bu sezon yine trend parçalardan olan bol paça pantolonlarıda kullanmaktan çekinmeyin. Altına mutlaka platformlu bir ayakkabı giyin ve paçalarınızı ayakkabıyı kapatacak kadar uzun tutmaya özen gösterin. Bu trendin en güzel yanı şüphesiz daha ince ve uzun göstermesi. Saten yada ipek bir bluzu iş hayatında giymeyi tercih ederseniz; yazlık blazer ceketleri yardımcınız olarak kullanmaktan çekinmeyin. Bu tarz parçaları rahatlıkla geceye adapte edebiliceğimizi düşünürsek iş çıkışı birşeyler yapmadan önce eve uğrama zahmetinden kurtulmuş oluyoruz hanımlar unutmayın vakit nakittir!
Trendleri ile ilgili kısa bilgiler paylaştığım bu yazı umarım sizlere yaz stiliniz için birkaç tüyo vermiştir. Bu sezon alışverişe başlamadan önce dolap temizliği yapmanızı hepinize tavsiye ediyorum zira alıp alıp dolap derinliklerinde kaybettiğimiz gizli hazinelere erişmemiz için bu önemli... Sonrası trendleri kendi tarzımıza göre yorumlamak kendi stilimizi şekillendirmek.Trendler önemlidir ama esas olan kendimize yakışanı seçmektir. Stil sahibi olmanın altın kuralı bence budur. Dilerim ki bu sezon günleriniz en az vitrinler kadar renkli ve heyecan verici geçsin. Sevgiler...
Twitterdan Takip İçin Tık Tık!
Facebook Beğen Sayfamız İçin Tık Tık!
Instagram dan Takiplemek İçin Tık Tık!