Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

23 Şubat 2013 Cumartesi

MODA HAFTALARINDAN İLKBAHAR-YAZ TRENDLERİNE DAİR İPUÇLARI


 New York, Londra ve Milano Moda Haftasını ilgiyle takip edenlerden biriydim. Önümüzde daha pek çok moda haftası olsa da modaya yön veren pek çok tasarımcının defileleri geride kaldı. Arka arkaya ünlü tasarımcılar ve markaların defilelerini izlerken İlkbahar-Yaz trendleri hakkında da fikir sahibi oluyoruz. Benim bu üç haftadan çıkardığım yegane sonuç şudur; çok farklı bir mevsim geliyor hemde çok :)



Renklerde kesinlikle bir kısıtlama yok hatta yıllardır aman uyumlu olsun diye kafa patlatma derdinden de kurtuluyoruz. Şimdi renkleri karıştırmak çok moda uyumsuz olsalar bile... Canlı renkler yazın ışıltısını taşırken pudra renkleri ilkbaharın romantizmini yansıtıyor. Pudra derken yalnızca pudra pembesinden bahsettiğimi sanmayın; pudra mavisi ve nude diye tabir ettiğimiz krem tonları çok çok moda!


 
Özellikle Haute Couture Koleksiyonlar da ışıltılar, işlemeler, danteller ve metalik renkler dikkat çekiyor. Zuhair Murad , Elie Saab bu trendlerin en büyük temsilcilerinden... Tom Ford ise bizlere geometrik desenlerin dönüşünü haber veriyor. Çizgiler, keskin desenler ve canlı renklerin yer aldığı koleksiyon aynı zamanda  farklı desenlerden parçaların kombinlenmesiyle bu trende dair ipuçları veriyordu.



Victoria Beckham defilesinde minimal parçalar ve bu sezonun yine öne çıkan siyah-beyaz kombinleri hakimdi. Valentino fırfırlar, şifonlar, çiçek ve suluboya desenleri ile retro esintilerini romantizm ile birleştiren bir koleksiyon sundu. Peplum trendinin henüz podyumları terketmeye niyeti olmadığını da belirtmek isterim. Pek çok tasarımcı bluz ve elbiselerde bolca peplum detayı kullanmayı tercih etmişti yani retro kaldığı yerden devam ediyor arkadaşlar :)




Aksesuar modasına gelince metalik renkleri gümüş ve altın olarak bilenler metalik mavi, yeşil gibi renkler ile tanışacaklar üstelik aksesuarlarda oldukça popüler olacak bu renkler... 60`lı yıllardan kopup gelen doktor çantaları biraz daha renklenerek yollarına devam ediyorlar. Gösterişli bileklikler ve romantizmden vazgeçmeyenler için gece elbiselerini eldivenler ile tamamlamak hoşunuza gidebilecek detaylardan... Dolgu topuk spor ayakkabılarla tanışmış ve adapte olmuştuk şimdi platform olanları ile tanışacağız :) Gözlüklerde geometrik desenlerin havası hakim tabi retro etkisini unutmamak gerek... ''Ben platform sevmem dolgu topuk iyidir iyi'' diyenler hiç üzülmesinler dolgu topuk bu sezon yine tahtını terketmeyecek. Şimdilik üç moda haftasından çıkardığım trend ipuçları bu kadar önümüzdeki haftalarda yeni haberleri ve trendler için ayrı ayrı kombin önerileri paylaşacağım takipte kalın ;)