Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

26 Ekim 2012 Cuma

Chanel Kadınlarından İlham Alın: Tüvit Ceketler!


Geleneksel Chanel Suit`lerden günümüze miras kalan tüvitler evrim geçirdi. Daha marjinal tasarımlar ve renkler ile yeniden yorumlandı. Yeni sezonda pek çok tasarımcı ve marka koleksiyonlarında tüvit ceketlere yer verdi. Hırka formundaki tüvit ceketler deri tayt ve pantolonlar,salaş tshirtler ile kombinleniyor. Kiremit,mercan gibi canlı renklerle siyah deriler  birleşince ortaya çok şık bir kombin çıkıyor. Benim yaptığım bu örnek kombinde olduğu gibi ceket ve taytınızın önüne geçmeyecek mat aksesuarlar seçerseniz; hem daha sofistike hemde abartısız görünüme kavuşmanız mümkün...



Klasik kesimli tüvit ceketler kış aylarında  iş yaşamının vazgeçilmezi bu kombinde kullandığım ceket siyah kumaş parçaları ile modernize edildiğinden seçtiğim cigarette pantolon ile takım hissi veriyor. Bluz ve ayakkabı olarak şarap rengini seçme sebebim ise bu kombine bir canlılık katmak! Ceketin içindeki desenlerin renginden herhangi birini de seçebilirsiniz tabi...

Paltolarda bu sene kürk detayı oldukça moda geçen sene derilerde gördüğümüz bu detay bu yıl salaş tüvit paltoları süslüyor. Günlük şıklığımızda skinny jeanler ile kombinlendiğinde harika görünüyorlar. Bu yılın modası dolgu topuk bootieler hem rahatlığı hemde şıklığı ile favoriniz olacak. Yüksek topuktan vazgeçemeyenler ancak çabuk yorulanlar için tam bir arzu nesnesi... Ben gri ve siyahı birlikte kullanmaktan çok hoşlanıyorum klasik ama uyumları tartışılamaz :) Bu nedenle paltoyu siyah boğazlı  bir kazak ile takımladım. Son olarak benim gibi büyük çantalardan hoşlanıyorsanız doktor çantaları ile bu takımı kombinleyebilirsiniz. Küçük çantalara sığabilen yetenekli biriyseniz; klasik Chanel tarzı uzun saplı kutu çantalarda  bu kombinle çok şık duracaktır benden söylemesi ;)

21 Ekim 2012 Pazar

Bu Kuru Kafalar Çok Sevimli: Bee Collection!




   
 Kuru kafa geçen sezonun en ilgi çeken trendiydi. Bu sezon daha da güçlenerek geri döndüler. 90`lı yıllarda karanlık yüzleriyle gotik bir hava veren kuru kafalar, günümüz modasında çok daha renkli ve eğlenceli   bir tarz sergiliyorlar  bu da onları her yaş ve stile uyum gösterir bir hale getiriyor. Bu trend hakkında yazı yazmamıştım çünkü istedikleri şekle bürünsünler bana hala 90`lı yılların o gotik havasını hatılatıyorlardı taaaaaa kiiiiii arkadaşım Özlem Dündar`ın tasarladığı bu birbirinden renkli kuru kafa tasarımlı bileklikleri görünceye kadar! 


Koyu renk tasarımları bile şıkır şıkır duran bu bileklikler tam bir arzu nesnesi olacak cinsten... Pembe,yeşil,gece mavisi ,beyaz,toprak tonları gibi renklerdeki bileklikler dore ve gümüş kuru kafalar,kelebek,kuş,balık gibi simgeler ile süslenmiş. Kuru kafaların gözlerinde renkli taş kullanılması ise  ayrı bir sevimlilik katmış. 


Tek başlarına bile oldukça dikkat çekici olan bileklikler bir kaç rengi karıştırıp taktığınızda ise göz kamaştırıyor. Benim favorim ise kuru kafa ve zımbaların bir arada kullanıldığı modeller...


Fiyatları 10-30 TL arasında değişen modeller stil sahibi olmak için bir servet harcamaya gerek olmadığını bizlere bir kez daha kanıtlıyor. Bu bilekliklere sizde sahip olmak isterseniz;
İletişim İçin:
ozlemdundar@superposta.com adresine mail atabilirsiniz. Ayrıca çok yakında ``Günün Ayakkabısı`` sitesinde de satışa sunulacaklarını şimdiden  belirtelim.



15 Ekim 2012 Pazartesi

Trend Alarmı: Military!


Yeni sezonda birbiriyle o kadar ilişkili trendler karşımıza çıkıyor ki onları birbiri ile kombinlemek çocuk oyuncağı! İhtiyacınız olan tek şey yalnızca biraz yaratıcılık... Bu trendlerden biride ``military`` Türkçe meali  ile giysilerde askeri efektler kullanmak pek bir moda :) En basitinden başlayacak olursak sezon  favorilerinden boyfriend bir pantolonunuz varsa onu kamuflaj bir ceket yada kazakla kombinleyin. Aman sakın olaki baştan aşağı kamuflajlara bürünmeyin modaya ayak uydurucam derken saha  dışı kalıverirsiniz alimallah :) Krem rengi oxfordlar,loafer yada babetler bu kombine uyum sağlayacaktır.  Aksesuarlarınızı krem , haki  yada toprak tonları gibi renklerde seçerseniz oldunuz demektir.


Askeri trende uyum sağlamak için illaki o bilindik renklere bürünmek zorunda değilsiniz. Büyük düğmeli military ceketler değişik renklerde rahatlıkla bulunabiliyor. Ben pembeyi siyah ve beyazla kombinlemeyi sevdiğimden tercihimi bu yönde kullandım. Ayrıca t-shirt ile de bu stile biraz espri kattım.


Farklı trendleri kombinlemeye örnek olarak gösterebileceğim bir diğer kombin ise yukarıdaki... Deri bu sezon  eteklerde,pantolon ve şortlarda kısacası tüm parçalarda karşımıza çıkacak. Dolayısıyla tarz olarak birbirine çok yakıştırdığım bu iki trendi kombinlemesem gözlerim açık giderdi. Deri şortu bu haki askeri yelek ile kombinledim. Asker postalları çok daha kibar modelleri ile göz dolduruyor. Dolgu topuk modellerine bayıldım. Hem bacakları ince gösteriyor hemde düz olanlar kadar rahat. Bence bu şort ve yelek ile harika görünüyorlar. Son olarak hem siyah deri hem haki kumaştan yapılmış bu çanta bence iki trendi çok güzel dengeliyor.
 Kim demiş askerler romantik olmaz diye! 1940`lı yılların siyah beyaz filmlerinde askeri hemşire kız teğmen sevgilisini tren garında cepheye uğurluyor. Hepinizin gözünde en az bir film karesi canlanmıştır. İşte bu sahneden yola çıkarak bu trende biraz romantizm katalım.  Bu şifon etekli ince siyah kemerli elbiseyi , kamuflaj desenli babetler ve kemer ile takımlanan dümdüz siyah bir clutch ile kombinleyin. Bir saat yada bileklik ile hem spor hem şık bir tarza sahip  olabilirsiniz.
Ben romantizm sevmem diyenleri buradan direkt cepheye yolluyoruz. Bu kombin military trendi ile kafayı bozan bloggerin geldiği son noktadır arkadaşlar! Biraz abartmış olabilirim kabul ama bunu da bir beğenen çıkar diye düşünüyorum. Sınırları zorladığım bu kombinde kot şortumuza kamuflaj bir yama yapılmış ve üzerine yine sezon trendlerinden zımba detayları geçilmiş. Bu şort benim için tam bir arzu nesnesi oldu benim olmazsa gözüme uykular girmez. Düz haki gömlek hem sade hemde şortla uyumlu sneakers ayakkabılar bence bu kombine cuk oturdu. Havacılık sembolü bu yaka broşunun türevlerini bu sezon çok fazla göreceksiniz. Düz gömlekleri hareketlendirmek için iyi bir seçim. Son olarak Moschino`nun bu trend için tasarlanan postacı çantası; bu asi tavrı biraz olsun kıracak kadar şeker ama asla bu tarzın dışında değil!
Kafamdaki kombinleri size yaptığım stylingler ile yansıtmaya çalıştım. Umarım  hepiniz kendi stilinize uygun birşeyler bulabilmişsinizdir. Blogu takiplemeye devam ;) Sevgiler...