Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

28 Temmuz 2012 Cumartesi

BİR PANTOLON,ÜÇ FARKLI KOMBİN!

Bir parça ile günü geçirebileceğimiz kombinlere, pantolon ile devam ediyorum. Oluşturduğum bu kombinlerdeki ana parçamız yani pantolonumuz sezonun favorilerinden mandalina renginde... Chino diye tabir ettiğimiz yüksek bel,ve çift kat pileli bu pantolon, bence üç tarz içinde oldukça uygun bir model...Ben bu tarz pantolonları; rahatlık ve şıklığı bir arada taşıdığı için çok seviyorum ama  tercihinizi başka modellerden yana da kullanabilirsiniz.


                     
   
 İlk kombinimiz gece için hazırlandı. Mandalina rengi ile siyah ve dorenin uyumu bence tartışılamaz... Bu renge verdikleri ağırlık ve çarpıcılık nedeniyle ben bu kombini çok sevdim. Pantolonun üstüne kalp yaka, şifon bir bluz seçtim. Bu tarz bluzlara kolyenin pek yakışmadığını düşündüğümden büyük siyah, metal küpeleri tercih ettim. İşaret parmağına takılan iri taşlı yüzükle birlikte bence çok havalı durdular. Ayakkabı olarak platform topuklu, kombinimizde kullandığımız bütün renkleri içinde barındıran bu modeli seçtim. Ayağı saran bir yapısı olduğundan diğer platform topuklara göre daha rahat olduklarını söyleyebilirim ayrıca çokta trendy duruyorlar. Dore kapaklı siyah bir portföy ile kombini tamamladım.
 İş kombinimize gelince; pantolon başlı başına dikkat çekici bir parça olduğundan onu daha sade parçalar ile kombinlemekte fayda var diye düşünüyorum. Sonuçta orası bir işyeri öyle değil mi ? :) ''Beyaz bir gömlek her zaman kurtarıcıdır!'' sözünü hatırlayarak bende pantolonumuzu beyaz bir gömlek ile takımladım. Ayakkabı olarak krem bir stiletto seçtim. Bu tarz gömlekler ile bu sene büyük kolyeler kullanmak çok moda! Bu nedenle tribal takı trendi uyum sağlayan metal ve leoparın bir arada kullanıldığı bu kolyeyi seçtim. İsterseniz kat kat zincirlerde kullanabilirsiniz oda gayet hoş durur. Şanslıydım ki bu kolyenin birde takım yüzüğü var :) Ve son olarak benim gibi küçük çantalara sığmak için savaş verenleri düşünerek mandalina rengi bu büyük çanta ile kombini tamamladım. Ama şunu da belirtmeliyim ki küçük clutchlara sığmayı becerenlere saygım sonsuz, karşılarında ceketimi ilikliyorum :)




Ve son kombinimiz günlük giyimi yansıtıyor. Bu kombini hazırlarken çılgın kişiliğim ön plana çıktı. Son zamanlarda karşıt renklerin bir arada kullanılması olayına fena halde kafayı taktığımı belirtmeliyim. Pantolonumuzun üstüne şifon, renk olarak ise pembe ve mandalinanın bir arada kullanıldığı bu bluzu seçtim. Çanta konusunda kafam oldukça karışıktı. Mandalina mı, pembe mi yoksa dore mi derken bu üç rengi de içinde barındıran çantada karar kıldım. Sonuçtan memnunum, pişman değilim :) Ben böyle canlı renkler ile dorenin uyumunu çok seviyorum. Bu neden dore babetler ve tribal takı trendinin güçlü bir temsilcisi olan küpeler ile kombini tamamladım. Dip not olarak belirtmem gerekirse bu kombin ile dore, zincir saplı, kutu bir çantada  pekala uyum sağlayabilir ama dedim ya ben bugün  değişik bir hal içindeyim :)

24 Temmuz 2012 Salı

BİR ETEK, ÜÇ FARKLI KOMBİN!

Bir parça ile yapabileceğimiz kurtarıcı kombinlere etek ile devam ediyoruz. İş yeri için düşündüğüm bu kombin biraz retro etkiler taşıyor. Hani kısaca ''Chanel kadını'' diyebileceğimiz türden bir kadını anımsatıyor gibi... Ama itiraf etmeliyim ki ben daha çok Audrey Hepburn'den ilham almış olabilirim. Öncelikle çan diye tabir ettiğimiz bir etek modeli seçtim. Bu model etekleri seviyorum çünkü kalçası geniş olan bayanlarda rahatlıkla giyebiliyorlar. Saks mavisi bu sezonun favori renklerinden ... Bence siyah ve beyaza da çok yakışıyor. Bebe yaka bir bluz, renkleriyle adeta onunla bir bütün etkisi yaratan stilettolar ve zincir saplı kutu model bir çanta... Çantayı rugan seçmemin sebebi bu kıyafeti patlatacağını düşünmem elbette mat olan bir modelde  hoş durabilirdi. Düğme diye tabir ettiğimiz bu küpeler ise zaten bir hayli iddialı olan bu kombin için oldukça sade ve şık bir seçim olacaktır. Sizde Audrey gibi eyelineriniz ile stilinizi tamamlamayı unutmayın :)



Gece için düşündüğüm kombin; capcanlı ve bence farklı renklerin birbirleriyle nasılda bütünleşebildiğinin en güzel örneklerinden biri... Eteğin üzerine şifon turkuaz bir gömlek seçtim. Daha önceki yazılarımda da paylaştığım gibi bu yıl yakalardaki işlemeler oldukça dikkat çekici ve bende böyle bir gömleğe kayıtsız kalamadım ne yazık ki :) Altına kalın platform, turkuaz ve ayağı tamamıyla saran bir ayakkabı seçtim gömlek ile birebir uyum sağlıyor. Açıkçası ben klasik ayakkabı-çanta uyumu yerine bluz-ayakkabı uyumunu daha çok seviyorum. Ama tabi ki söz konusu durum elbise için geçerli değil o zaman ayakkabı-çanta ikilisinin ateşli bir savunucusu olabilirim. Alternatif üç renk clutch sundum. Ama benim favori olanım saks mavisi! Çünkü turkuazın çok boğucu, pembenin ise çok dikkat çekici olacağını ve esas dikkat çekmesi gereken parçaları gölgeleyeceğini düşünüyorum. Tabi ki yakadaki bronz taşlar ile uyumlu bir clutch da gayet yerinde bir seçim olabilir. Bu kombine yapılacak en büyük iyilik; o güzelim yaka detayını küpelerle gölgelememek olurdu bu nedenle hoş bir bileklik gayet yerinde bir tercih olur diye düşündüm.



Gelelim günlük kombinimize günlük demem sizi yanıltmasın şıklığı her zaman ön planda tutuyoruz :) Kimine göre sütlü kahve kimine göre krem ama benim maviyle çok yakıştırdığım bir renkte olan bir bluz seçtim. Bu kombini oluştururken aklımda tek bir düşünce vardı animal print! Nasıl kullansam diye düşündüm ve ayakkabıda karar kıldım. Dolgu topuk ayakkabıların deseni bence oldukça kararında... Ne alışkın olduğumuz hayvan desenleri kadar baskın nede sade yani tam kıvamında! Krem rengi, zincir saplı çanta hem ayakkabı hemde bluzla oldukça uyumlu oldu ve bence bu kombini açtı. Ve son olarak; bu sade bluzu hareketlendirecek, tribal detaylar içeren önlük kolye ile stilimizi tamamladım. Bir dipnot olarak şunu belirtmeliyim ki; her ne kadar dolgu topuk olsada yinede yüksek topuklardan hoşlanmayanlar bu kombinde babetleri yada oxfordları rahatlıkla tercih edebilirler. Hatta babet tercih ederlerse hayvan desenlerinin daha  cesurca kullanıldığı modelleri deneyebilirler.



18 Temmuz 2012 Çarşamba

BİR ŞORT ÜÇ FARKLI KOMBİN!


 Özellikle yaz aylarında gün içinde tek bir parça ile birkaç farklı yere gitmek zorunda kalabiliyorum. Kimi zaman aksesuar kimi zaman ise bluzumu değiştirerek tarzımı gideceğim yere uyarlamak oldukça pratik oluyor. Benim durumuma sıkça düşen yada ''Çok sevdiğim bir parçayı farklı şekillerde nasıl kullanabilirim biraz ilham!'' diyen herkes için Polyvore`den faydalanarak alternatif fikirler sunmaya karar verdim. 





İlk olarak yaz aylarında en çok kullandığımız parçalardan olan şort ile başlıyoruz. Krem rengi yüksek bel bir şort seçtim. Krem rengi oldukça kullanışlı başta beyaz olmak üzere pek çok renk ile kolayca kombinlenebilir. Yani bir nevi kurtarıcı :) Günlük bir tarz yaratırken bu sezonun favori rengi turuncu ile kombinlemeyi uygun buldum. Spor kısa kollu bir gömlek , kemik çerçeve retro gözlük, yine sezon trendlerinden renkli saat ve iki renkli dolgu topuk bir ayakkabı.... Aslında oxford ayakkabılarda bu kombine yakışabilir diye düşünüyorum. Yüksek topuktan hoşlanmayanlar tercih edebilirler.


İş yerinde kullanılabileceğini düşündüğüm bir kombin... İki renkli şifon gömlek, sezon trendi retro kutu çanta , iki renkli siyah babetler... Sivri burun seçmemin nedeni ise hem spor görünümden sıyrılmak hemde bu modellerin bacakları daha ince göstermesi. Tabi ki siyah yada kemik renkte bir stiletto da tercih edilebilir.




Geldik akşam için yaptığımız kombinimize... Aslında bu tarz bir şortu geceye uyarlamak  oldukça zor çünkü spor bir model... Fakat önemli olan zoru başarmak ve günü kurtarmak diyor ayrıntılara geçiyorum. Öncelikle siyahın asaleti ile altının ışıltısını bir arada kullanmayı çok sevdiğim için diğer parçalarda bu iki rengi kullandım. Siyah  oldukça cesur bir bluz ve büyük küpeler bence birbirine çok yakıştı. Tribal takılar bu sezon oldukça moda böyle bir bluzu nedense büyük bir kolye ile hayal edemedim sanki dekolteye haksızlık gibi geldi. Bu nedenle büyük bir bileklik kullanmayı tercih ettim. Son olarak bu kombini yine sezonun favorilerinden zımba detaylı platform ayakkabılar ile tamamladım.

16 Temmuz 2012 Pazartesi

ELLE DERGİSİNİN DÜZENLEDİĞİ STİL YARIŞMASI

ELLE Dergisi`nin düzenlediği stil yarışmasının Temmuz ayı adaylarından biriyim. Oylarınızı bekliyorum.  En beğendiğiniz stile oy vermek için http://www.elle.com.tr/Stil/Detay.aspx?s=2   linkine tıklamanız yeterli.  Herkese çok teşekkürler. Sevgiler...  

7 Temmuz 2012 Cumartesi

İyi ki Doğdun Bikini!


İlk kez 5 Temmuz 1946 yılında Paris`te tanıtılan, adını Büyük Okyanustaki bir adadan alan bikini tam 66 yıldır plaj modasına yön veriyor. Brigitte Bardot, Marilyn Monroe, Audrey Hepburn gibi ünlülerin giymesi ile 60`lı yıllarda popülerliğini arttıran bikini; bu geç gelen şöhretin acısını çıkarırcasına yükselişini sürdürdü ve mayonun tahtını salladı.



80`ler de bikini artık daha iddialı ve daha popülerdi. İpli,düşük belli cesur modeller birde safari trendinin baş göstermesi ile leoparla birleşince bikini; cazibesini arttırarak, plajlardaki yerini iyice sağlamlaştırdı diyebiliriz.






Günümüzde bikini; retro trendinin etkisi ile adeta doğduğu yıllara doğru bir nostalji yaşıyor. Bando adını verdiğimiz straplez modeller, yüksek beller ve neon renkler yeniden moda... Tabi ki ufak detaylarla katılan farklılıkları yaban atmamak gerek... Belden çapraz bağlanan kuşakları, işlemeleri , ilginç formları ile bikiniler günümüzde her tarza ve vücut tipine hitap edecek kadar farklı çeşitleri ile karşımıza çıkıyor. 




 Bronzluğu seven, vücuduna güvenen , mayonun karnını ıslatmasından nefret eden yada bir sebebi yok sadece  seviyorum ulen! diyen herkesin tercihi bikiniyi bizimle tanıştırdığı için Fransız modacı Louis Réard`a şükranlarımı sunarken hepinize hayalinizdeki bikiniyi bulmanız bol şanslar ve bol güneşli tatiller diliyorum :)

4 Temmuz 2012 Çarşamba

Yeni Trend : Yüksek Bel



70`li ve 80`li yılların vazgeçilmezi yüksek beller geri döndü. Bacak boyunuzun daha uzun görünmesini istiyorsanız, bel ve basen bölgenizdeki fazlalıkları kamufle etmeye çalışıyorsanız, bu trendi çok seveceksiniz.



Yüksek bel pantolon ve kalem etekler iş yaşamında vazgeçilmeziniz olacak. Bol paça pantolonlar ile kombinleyeceğiniz dar kesimli blazer ceketler ve topuklu ayakkabılar sizi hem ince bir silüete kavuşturacak hemde çarpıcı bir görünüm verecektir. Kalem eteklerinizi ise bol kesimli bluzlar ile kombinlendiğinde beliniz kesinlikle daha ince görünecek.



Yüksek belli modeller ile spor bir görünüm sergilemek genellikle zordur. Çoğunlukla ciddi ve maskülen bir hava verirler. Desenli şortlar ve jeanler bu durumda imdadımıza yetişiyor. Yine bu sezonun favorilerinden kısa tshirtler ve belden bağlanan gömlekler ile birlikte kullanıldığında günlük giyime kolayca adapte olabiliyorlar. Yüksel bel pantolon ve şortları özellikle topuklu ayakkabılarla birlikte kullanarak incelen hatlarınızı destekleyebilir ve kendinizi podyumdan inmiş bir model gibi hissedebilirsiniz.



2 Temmuz 2012 Pazartesi

Plaj Şıklığı !


Bu yaz vücudumuza en çok yakışan mayo ve bikiniyi seçtikten sonra sıra  şıklığımızı tamamlayacak en önemli unsur olan plaj giyimine geliyor. Bizi terletmeyecek , güneşten koruyacak ve tüm bakışları üzerimizde toplayacak vs... Eee buda hiçte kolay bir iş değil :)




Bikinilerin üzerine pratik bir şekilde geçiriverilen tunikleri eminim hepiniz çok seviyorsunuzdur. Bu sezon çok daha farklı formlarda karşımıza çıkıyorlar. Şifon , şile bezinin yanı sıra dantel ve file olanları da oldukça popüler. Omuzdan zarifçe düşen modellerin yanı sıra sıfır yaka , sırtı derin V modeller dikkat çekiyor. Püskül ve patchwork detaylarının yanı sıra taş ve pullar ile yapılan işlemeler fazlaca kullanılmış.





 Tulumlar ; son yıllarda oldukça revaçta... Günlük ve gece giyiminde oldukça fazla tercih edilen bu parçalar plaj giyiminde de favoriler arasında gösterilmeye başladı. 50`ler ve 60`larda da çok fazla tercih edildiklerini düşünecek olursak retro trendinin etkisini plaj giyiminde gördüğümüzü rahatlıkla söyleyebiliriz. Tropikal desenler ve canlı renkler ön planda tutulmuş. Fırfırlar ve kurdeleler ile yazın neşesi yansıtılmış. Göbeği açıkta bırakan modeller, retro trendini tam anlamıyla yansıttığını düşündüğüm için favorilerim arasında... 




Maxi elbiseler ; etnik desenlerden hoşlananlar ve bakışları üzerinde hissetmek isteyenler için biçilmiş kaftan... Straplez modellerin yanı sıra tek omuz ya da çapraz bağlanan modelleri de denemekte fayda var. Rahat hareket edebilmek için yırtmaçlı modelleri tercih etmenizi öneririm. Bu elbiselerin vazgeçilmezi tabi ki şifon kumaşlar ama daha spor bir hava vermek niyetindeyseniz penye olanları da tercih edebilirsiniz. Fırfır , minik çiçekler ve pullar en çok göze çarpan detaylar... Bazı modellere  ince bir kemer ile şık bir hava verilmiş.