Tüm kadın giyim fırsatları için tıklayın !

31 Mayıs 2012 Perşembe

WE LOVE ANİMAL PRİNT !

 Hayvan baskıları ve egzotik desenlerin modası hiç geçmiyor. Üstelik  neon renkler ve ilginç aksesuarlar ile birleşerek daha da güçleniyor,daha geniş bir kitleye hitap edeceklerinin mesajını veriyorlar.
 2009 Yaz Sezonunda yeniden popülerlik kazanan hayvansal baskılar ilk önce tshirtlerde kullanıldı. Kaplan baskılı bluzları taytlar ile kombinlemeyi hepimiz çok sevdik. Zamanla  aksesuarlarda da yaygınlaşan bu desenler şimdilerde tırnak stickeri olarak bile karşımıza çıkabiliyor.


 Tasarımcılar bu yıl vahşi doğadan ilham alıp elbiselerin yanı sıra ayakkabı ve çantalarda da bu tarz baskıları kullandılar. Topuklu ayakkabılar şöyle dursun babetler , oxfordlar hatta spor ayakkabılarda bile bu desenden dokunuşlar görüyoruz. Daha klas durması için ; derilerden , daha genç ve spor durması içinse; canlı renklerden faydalanılmış.



 Elbiseler , etekler , şortlar, tulumlar aklınıza gelebilecek her parçada bu sezon vahşi doğanın izlerini görüyoruz.  Leoparı yumuşatmak için floral desenlerden yardım alınmış. Zebra ve zürafa desenlerini ise farklı renklerle kombinlemek yeterli görülmüş.

Mayo ve bikinilerde hemen hemen her sezon hayvan desenli parçalar tercih ediliyor. Bu sezon boncuklar,püsküller ve capcanlı renkler ile daha da dikkat çekici hale gelen bu parçalar özellikle bronz bir tene kavuştuktan sonra favorileriniz arasına girecektir.

Erkek giyiminde de vahşi doğanın yansıması görülmeye başladı. Şimdilik tshirt ve ayakkabılarda kullanılan desenler zamanla yaygınlaşır mı bilemeyiz ama ayakkabılarda canlı renklerle birleşmeye başladılar bile! Tshirtler de koyu renkler sayesinde maskülen tavır korunuyor.
Kimine göre abartılı , kimine göre çok sevimli bazılarına göre cesaret işi , bazılarının ise favorisi fakat gerçek şu ki bu desenler uzunca bir süre vitrinleri süslemeye devam edecek.

27 Mayıs 2012 Pazar

Ya Külkedisi Camdan Ayakkabılarından Sıkılırsa ?

 Belkide külkedisinin  prens ile olan gönül ilişkilerini biraz askıya alıp alışverişe çıkma vakti gelmiştir ha ne dersiniz? Yaz  sezonunda vitrinler öyle güzel ve renkli ayakkabılarla süslü ki  hepiniz bayılacaksınız! 
  Neon renkler renkler ön planda özellikle safari desenleri ile kombin edilen modeller favorilerim arasında. Bu tarz desenlerin canlı renklerle birlikte kullanıldığında o ağır havasından sıyrıldığını ve genç bayanlara da hitap edecek şekle büründüğünü düşünüyorum.
Ayakkabının rengine zıt tabanlar oldukça farklı bir detay... Dümdüz bir ayakkabının havasını bir anda değiştiriyor. Sadelikten vazgeçemem ama biraz farklılıkta fena olmaz diyenlerin çok hoşuna gideceğinden eminim.
Birbirine zıt renklerin birlikte kullanılması ayakkabılarda bu sezonun modası mavi ile yeşil , kırmızı ile pembenin birlikte kullanıldığı modeller  oldukça dikkat çekici. Bu tarz modeller  sade bir elbise ile kombinlendiğinde kendisini daha iyi gösterecek ve dikkatleri üzerinizde toplayacaktır benden söylemesi.

Minik kalpler,fiyonklar,zımbalar,taşlar aklınıza gelebilecek her türlü aksesuarlar ile süslenen ayakkabılar birde canlı renklerde olunca kendinizi bir masal prensesi gibi hissedebilirsiniz. Mezuniyet,düğün gibi organizasyonların yoğunluğu ile geçen yaz aylarında elbiseniz kadar ayakkabılarınızla da kendinizden söz ettirmek istiyorsanız özel tasarımların satıldığı butiklere ve internet sitelerine bir göz atın  derim.

25 Mayıs 2012 Cuma

Çeyiz Sandığından Çıkmış Gibi : Dantel

 Çeyiz sandıklarının kapakları açılıyor ve danteller yeniden hayatımıza giriyor. Bu sefer evimizi değil kıyafetlerimizi süslüyorlar. Bu yılın en gözde detaylarından dantel; gece elbiselerinden aksesuarlara kadar heryerde karşımıza çıkıyor.
 Dümdüz bir elbise yada bluzu bir anda hareketlendiren bu detay günlük giysilere romantik bir hava katarken gece elbiselerinde çok daha cesur ve iddialı... Son yıllarda bir hayli popüler olan vintage giyiminde vazgeçilmez detaylarından olan dantel ; giysilere yaşanmışlık havası veriyor.

Dantel; günlük giyimin vazgeçilmez aksesuarı olan babetlerde sezonun favorisi neon renklerle birlikte kullanılarak çok daha trendy bir görünüme kavuşuyor. Gelin ayakkabılarında oldukça fazla kullanılan bu detay parlak derilerle kombin ediliyor. Gece ayakkabıları ve stilettolarda zımbalar , metal pençeler ile birliklte kullanılarak punk trendine göz kırpıyor.

Bu sezonun bir başka trendi olan önlük kolyeler ve yakalar için  dantel biçilmiş kaftan! Değerli ve yarı değerli taşlarla birlikte kombinlenerek gösterişli takılar elde edilmiş. Sade bir bluz yada elbisenin bir anda havasını değiştirebilecek olan bu kolyeler bize victorian stilini anımsatıyor. Gotik bir tarz için siyah  daha naif ve romantik görünmek isterseniz ; pudra rengi favorim diyebilirim. Son olarak belirtmek isterim; baştan aşağı dantele bürünmek trendin tamamen dışında kalmanıza neden olabilir. Eğer elbisenizde dantel detayı var ise aksesuarlarınız; sade ve tek renk, takılarınız ise minimum olmalı.

18 Mayıs 2012 Cuma

65.CANNES FİLM FESTİVALİ : KIRMIZI HALI`NIN EN ÇOK DİKKAT ÇEKEN ÜNLÜLERİ

 65. Cannes Film Festivali çarşamba günü itibariyle başladı. Ölümünün 50. yılı nedeniyle Marilyn Monroe`ya adanan festivalin tanıtım afişinde Monroe`nun fotoğrafına yer verildi. Festivalin açılış gününde kırmızı halıdaki ünlüler şıklıkları ile göz kamaştırdı. İşte kırmızı halının şıklıkları ile olduğu kadar sıradışı elbiseleriyle de dikkat çeken ünlüleri...
EVA LONGORİA MARCHESA
 Kırmızı halının en beğenilen isimlerinden Eva Longoria uzun kuyruklu,balık formundaki sırt dekolteli elbisesiyle gerçekten göz kamaştırdı. Elbise tek başına o kadar dikkat çekici ki ; Longoria bunun farkında olsa gerek  küçük küpeleri ile tamamlamış şıklığını...
DİANE KRUGER  GİAMBATTİSTA VALLİ COUTURE
 Diane Kruger bu yıl festivalin jüri üyelerinden biriydi. Sade,asil ama bir o kadar da çarpıcı elbisesiyle benim favorim diyebilirim. Elbisesi üzerinden bir su gibi akıyor adeta. Sımsıkı topuzu ve sade makyajıyla oldukça duru ve güzel gözüküyor.
FREİDA PİNTO MİCHEAL ANGEL
 Freide Pinto ten rengiyle oldukça uyumlu kalp yakalı , işlemeleri ile dikkat çeken peplum bir elbise ile karşımıza çıktı. Tek kelimeyle kusursuzdu. Elbisesinin işlemeleri ile takımlanmış clutch ına bayıldım !
FAN BİNGBİNG  CHRİSTOPHER  BU

 Fan Bingbing kırmızı halının farklı tarzı ile konuşulan isimlerinden... Bu yılın trendlerinden çiçek deseni elbisesinde baştan aşağı kullanılmış. Balık formundaki bu elbiseyi taşıyabilmek hem düzgün bir fizik hemde özgüven gerektiriyor. Sanırım hepimiz bunda hemfikiriz.

EVA HERZİGOVA
 Eva Herzigova D&G elbisesi ile gerçekten kusursuz! Chopard gerdanlığı elbisesinin işlemeleri ile harika bir uyum içinde... Tek kusuru seçtiği clutch diye düşünüyorum. Keşke daha sade olsaydı.
JANE FONDA ATELİER VERSACE
 Jane Fonda yıllara meydan okuyan fiziği ile karşımızda. İlerleyen yaşına rağmen balık formundaki bu elbiseyi mükemmel taşıyor. Elbisesinin rengi ; teni ve saçlarıyla uyum içinde. Clutch ve ayakkabılarının sadeliği bu elbise ile kesinlikle doğru tercih...
TİLDA SWİNTON HAİDER ACKERMANN
Tilda Swinton farklı tarzıyla her zaman ödül törenlerine damgasını vuran isimlerden biri olmuştur. Cannes Film Festival`inde de bu geleneği bozmadı. İpek tafta elbisesinin oldukça farklı bir modeli var. Bana biraz kimonoyu hatırlattı. Değişik saç modeli  ve varla yok arası makyajı ile eşsiz stilini ortaya koyuyor.

13 Mayıs 2012 Pazar

MEZUNİYET BALOSU İÇİN ELBİSE ÖNERİLERİ

 Zaman çok çabuk geçiyor. Dersler ve sınav stresi derken mayıs ayının ortasına kadar geldik ve bu yıl mezun olacakları mezuniyet heyecanı sardı. Tatlı bir heyecan olsa da düşünülecek çok fazla detay var. Elbise ne renk olmalı? Kısa mı yoksa uzun mu tercih etmeli? Vücut tipimize en uygun modeli nasıl seçeceğiz? İşte bu soru işaretlerini biraz olsun giderebilmek için sizlere birbirinden güzel elbise önerileri...
 Pudra rengi bu yazın favori renklerinden... Son zamanlarda gece elbiselerinde bu renk ön planda. Hemen hemen her ten rengiyle uyum sağlayan bir renk olduğundan oldukça tercih edildiğini söyleyebiliriz.
 Son birkaç yıldır önü uzun arkası kısa elbise modelleri ön planda... Bu tarz elbiseler; miniden vazgeçemeyen ama tuvalet giyme deneyimini de bir kez olsun yaşamak isteyenler için yerinde bir tercih olacaktır diye düşünüyorum. Eğer dar kalçalara sahipseniz kloş etekli yada balık formlu elbiseleri kesinlikle denemelisiniz. Straplez giyinmekten çekiniyorsanız; düşük askılar ile basit bir şekilde kollarınızdaki fazlalıkları kamufle etmeniz mümkün... Küçük göğüslerinizi derin V dekolteli elbiseler ile avantaja dönüştürebilirsiniz. Eğer karın ve bel çevrenizden şikayetçiyseniz ; üst kısmı dökümlü yada korseli modeller tam size göre! Eğer büyük göğüsleriniz varsa sıfır yaka elbiseler ile sırt dekoltesinin avantajını kullanın. Geniş kalçalara sahipseniz; üst kısmı dökümlü,kalçadan itibaren düz inen ya da robadan elbiseler tercih etmelisiniz kloş eteklerden kesinlikle uzak durun derim.

 Şifon yaz aylarında gece elbiselerinin vazgeçilmezi... Uçuşan etekler, elbiselere hem romantik bir hava veriyor hem de masumiyet katıyor. Fiyonklar,drapeler,dantel ve püsküller en çok kullanılan detaylardan... Bu yılın en önemli detayı ise hemen hemen her markanın koleksiyonlarında göze çarpan kemerler! Canlı renklerdeki elbiselerin beline takılan metalik kemerler sıradışı ve çarpıcı bir görünüm veriyor.



Markalar mezuniyet koleksiyonlarını görücüye çıkardı. Pek çok marka mezuniyet koleksiyonları için ünlü isimlerle çalışmayı tercih etmiş. O kadar fazla seçenek sunulmuş ki bizlere sadece birbirinden güzel tasarımların içinden kendimize en çok yakışanı seçmek ve bu lüksü yaşamak kalıyor.

 Son olarak eğer bir tasarımcıyla çalışmıyor ve elbisenizi hazır almayı tercih ediyorsanız ; okulunuzu muhakkak not etmelerini sağlayın. Aksi takdirde elbisenizi bütün gece bir başkasıyla paylaşmak zorunda kalırsınız ve bu hiç hoşunuza gitmeyecektir bundan eminim. Umarım sunduğum seçenekler sayesinde kafanızda ne giymek istediğinize dair bir fikir oluşmuştur. Hepinizin bol eğlenceli, unutulmayacak anılarla dolu muhteşem bir gece geçirmesini diliyorum.

8 Mayıs 2012 Salı

Kendi Ayakkabınızı Yaratın: Gül ve Biber

Bugün sizlere yeni keşfettiğim  ve keşfettikten sonrada hergün düzenli olarak bakmaktan kendimi alamadığım bir siteden  bahsetmek istiyorum ;``Gül ve Biber``!  Beğendiğiniz bir ayakkabıyı birbirinden farklı ,eğlenceli , el yapımı aksesuarlarla süsleyebildiğiniz,yaratıcılığınızı konuşturduğunuz bir site... Alışveriş yapmak her kadının hoşuna gider ama satın aldığınız şeyin herkeste olmadığını yada sıkıldığınızda onu kolayca farklılaştırabileceğinizi bilmek bence paha biçilemez ! İşte Gül ve Biber  bizlere tam olarak bu lüksü sunuyor.
 Öncelikle beğendiğiniz ayakkabıyı seçiyorsunuz.

Daha sonra birbirinden güzel , el yapımı aksesuarlardan dilediğinizi seçiyorsunuz.

Son olarak ekranda seçtiğiniz ayakkabı ve aksesuarın kombinini görüyorsunuz. İşte bu kadar basit! Diyelim ki sıkıldınız yada seçtiğiniz aksesuar ile ayakkabınız günlük bir hal aldı. Hemen yeni bir tane seçin ve geceye uyarlayın. Zaten seçmesi o kadar zor ki ; bana kalırsa birkaç tane alın ve dilediğiniz gibi değiştirerek kullanın. Gül ve Biber ile yaratıcılığınızı konuşturmak için adresleri   www.gulbiber.com bir göz atın derim.

5 Mayıs 2012 Cumartesi

SIRADIŞI JEAN GÖMLEKLER

 Jean gömlekler uzun bir aradan sonra yeniden karşımıza çıktılar. Üstelik çok daha sıradışı formlarda...  Bu sefer uzun bir süre gitmeyeceğe benziyorlar ; çünkü baharla birlikte vitrinleri süsleyen jean gömlekler şimdiden 2012-2013 Sonbahar-Kış koleksiyonlarında da yerlerini almış durumdalar... Çok daha sıradışı oldukları kısmına geri dönecek olursak şunu söyleyebilirim; o kadar fazla seçenek var ki karar vermekte  zorlanacaksınız!
  Nakışlı modeller hippie tarzını ; kısa, göbekten bağlamalı ve yakası fiyonklu modeller ise retro trendini anımsatıyor. Batikli,eskitilmiş,patchwork ile farklılaştırılmış modeller 80` ler ve 90` ları geri getiriyor. Modeli seçtikten sonra geriye seçtiğimiz modeli hangi formda kullanacağımıza karar vermek kalıyor. Uzun kollu, geniş kalıplı modelleri bluzların üstüne ceket formunda da kullanabilirsiniz. Eğer bunu tercih etmiyorsanız taytlar yada chino pantolonlarla çok hoş durduklarını söyleyebilirim. Dar kalıplı gömlekleri kloş etekler yada yüksek bel şortlarla kombinlerseniz çok daha trendy gözükeceksiniz. Kısa,göbekten bağlanan modelleri yüksek bel chinolar ya da kısa pantolonlar ile kullanabilir 50`li ve 60`lı yıllara göz kırpabilirsiniz. Bir başka önerim ise bu tarz  gömlekleri bikinilerin üzerinde kullanmayı denemeniz. Ben genellikle kullanıyorum ve çok daha farklı durduğunu düşünüyorum. Kolsuz modelleri yelek olarak kullanabileceğiniz gibi özellikle yaz aylarında renkli şortlarla kombin yapabilirsiniz.

 Erkek giyiminde de jean gömlekler hakimiyetini sürdürüyor. Özellikle desenli modeller bir hayli popüler... Hemen hemen her markada bu tarz modellere rastlamak mümkün. Patchwork ve nakışlı olanların yanı sıra eskitilmiş modeller çok daha farklı şekillerde ortaya çıkıyor. Şöyle ki ; cepleri sökülmüş,yırtık ,soldurulmuş hatta lekelendirilmiş! Bazı markalar da irili ufaklı lekelere sahip jean gömleklere koleksiyonlarında yer vermiş. Cep ve kol ağızlarına dikilen farklı renk kumaşlarla çok daha modern görünen çok şık modeller var. Bu modelleri yine bu sezonun trendlerinden renkli pantolonlar ile çok yakıştırıyorum. Desenli modelleri ise gri yada lacivert gibi renklerle kullanırsanız çok daha şık duracaktır.  Bir başka önerimde jean gömlekleri , jean pantolonlar ile kombinlemek.! Farklı tonda iki parçayı bir arada kullanırsanız; sıradışı ama bir o kadar da hoş durduğunu göreceksiniz.